Gå til hoved-indhold

Nyd turen og det gode selskab

VIKINGBUS' flåde af turistbusser, VIP busser og minibusser, i alle størrelser, er topmoderne. Vores køretøjer lever op til gældende regler om sikkerhed og miljø.

Vi sætter altid sikkerhed først!

Se alle vores bus størrelser i menuen 

Anmod om busleje her

Generelt information om bagageplads i busserne

Det er en forholdsvis stor og kompleks opgave at beskrive hvor meget bagageplads der er i busser. Vi anbefaler derfor at man til enhver tid spørger os til råds, hvis man har behov for at have bagage med på turen.
Nedenfor har vi dog forsøgt at beskrive hvor meget bagage man cirka kan have med i de forskellige busstørrelser. Bemærk dog at dette kun er vejledende tal.

Forskellige busversioner

For hver bustype der findes der mange forskellige modeller og størelse, nogle er høje busser med ekstra stort bagagerum, som er bygget til ture hvor der er meget bagage med, Andre er mere ordinære busser, hvor bagagerummet er mindre, men der er stadigvæk plads.

I minibusser som f.eks. Mercedes Sprinter, som findes i 5-8 forskellige versioner, findes der forskellige størrelser bagagerum, alt efter sædekonfiguration og om der er lift.

Små/mellem turistbusser op til 30 personer findes også i forskellige modeller, nogle er lave andre høje. Derfor er det individuelt hvor meget bagage de hver især kan tage.

Herudover har det også betydning for hvor meget ekstra udstyr der er i busserne f.eks. chauffør sovekabine, lift, ekstra opbevaringsrum osv.

Ligesom med busser, så findes kufferter og tasker i alverdens forskellige modeller og størrelser, og det kan derfor også være svært at fastsætte antal.Hvis man har meget bagage, eller skal på skiferie kan man tilkøbe en trailer eller skiboks, som kan give mere plads.

Bustyper og Trailere:

Minibusser 1–15 personer

Som udgangspunkt er der ikke bagageplads/bagagerum i minibusser, i enkelte modeller er der plads til 1 stk. håndbagage/trolleykuffert pr. person. Enkelte store minibusser har separat bagagerum med plads til 1 kuffert pr. person.

Små/mellem turistbusser op til 30 personer

Der er bagagerum i de fleste busser og som udgangspunkt er der plads til 1 trolleykuffert pr. person, eller max 15 store kufferter. I enkelte 28-30 personers busser er der plads til 1 kuffert pr. person.

Turistbusser 59-65 personer

Der er bagagerum i alle busser, hvor der kan være 1 kuffert pr. person. Nogle modeller/høje modeller kan der være mere bagage.

Dobbeltdækkere op til 79 personer

Der er bagagerum i alle busser, hvor der kan være 1 kuffert pr. person. Nogle modeller/høje modeller kan der være mere bagage.

Trailer til minibus

Længde 2,4 meter, brede 1,35 meter, højde på 1,55 meter. I alt 5 kubikmeter, max. læssevægt: 800 kg.

Trailer til turistbus

Længde 2,6 meter, bredde 1,4 meter, højde 1,8 meter. I alt 6,5 kubikmeter, max. Læssevægt: 1200 kg.

Ekstra stor trailer til turistbus: Længde 3 meter, bredde 2,10 meter, højde 2,10 meter. I alt 15 kubikmeter, max læssevægt 2100 kg.