Gå til hoved-indhold
PRESSEMEDDELSE - Konkurrencemyndigheder godkender VIKINGBUS-fusion
De oprindelige ejere og kommende direktører i Vikingbus (fra venstre mod højre) Peter Papuga, Carsten Papuga, Lars Larsen samt adm. direktør Mogens Pedersen, kan med konkurrencemyndighedernes godkendelse nu sætte gang i det synlige bevis på, at skabelsen af Vikingbus er en realitet. På værksteder over hele landet er busser ved at blive iklædt VIKINGBUS´s karakteristiske logo og navnetræk. Pressefoto: VIKINGBUS / Bjarke Ørsted.

PRESSEMEDDELSE - Konkurrencemyndigheder godkender VIKINGBUS-fusion

Med lokal forankring og terminaler i 13 byer over hele landet skærper VIKINGBUS fokus på udvikling og investering i kvalitet, service, digitalisering og bæredygtighed. Ny bestyrelse bringer kompetencer ind fra blandt andet DSV og Molslinjen.

Konkurrencemyndigheder godkender VIKINGBUS-fusion

Med lokal forankring og terminaler i 13 byer over hele landet skærper VIKINGBUS fokus på udvikling og investering i kvalitet, service, digitalisering og bæredygtighed. Ny bestyrelse bringer kompetencer ind fra blandt andet DSV og Molslinjen.

Etableringen af Danmarks førende operatør inden for buskørsel er en realitet, efter Konkurrencerådet netop har godkendt fusionen af de fire busselskaber – Egon’s A/S, Larsenbus ApS, Papuga A/S og Papuga Bus A/S under navnet VIKINGBUS. VIKINGBUS bliver med cirka 450 busser og 775 medarbejdere en af Danmarks største operatører og udfører alle former for bustransport i Danmark og i udlandet.

”Siden vi annoncerede vores planer om at etablere det nye VIKINGBUS, har vi forberedt os på at blive en endnu mere attraktiv samarbejdspartner for både mindre og større kunder. Med myndighedernes godkendelse kan vi sætte ekstra fart på sammenlægningen og udviklingen af VIKINGBUS. Vi ved af erfaring, at vores kunder lægger stor vægt på geografisk nærhed og fleksibilitet, og det er netop nogle af de ting, som vi har opnået ved at etablere VIKINGBUS, og som vi vil bygge videre på,” siger Mogens Pedersen, der bliver adm. direktør i VIKINGBUS.

Stordrift med lokal forankring
Realiseringen af det nye VIKINGBUS gør det muligt at præsentere kunder for branchens bredeste geografiske dækning, der tager afsæt i 13 lokalt forankrede kontorer i København, Køge, Lynge, Slagelse, Kalundborg, Vordingborg, Vejle, Fredericia, Kolding, Brørup, Esbjerg, Skjern og Aarhus. Den lokale tilstedeværelse, og mulighederne for at kunne tilbyde kunderne en endnu mere varieret busflåde, giver sammen med andre synergier VIKINGBUS en række stordriftsfordele, som vil være til gavn for miljø, klima og medarbejdere.

Den brede geografiske dækning og en stor og fleksibel busflåde gør det f.eks. muligt at optimere ruteplanlægning og begrænse kørsel med tomme busser, så VIKINGBUS kan tilbyde en mere grøn og bæredygtig transport. Ligeledes ventes VIKINGBUS at opnå stordriftsfordele ved indkøb af busser, brændstof og reservedele samt fælles IT- og økonomi-systemer, markedsføring, administration og forretningsudvikling.

Ny bestyrelse med solid erfaring
Efter konkurrencemyndighedernes godkendelse af fusionen præsenterer VIKINGBUS samtidig en ny bestyrelse med stærke kompetencer og solid erfaring inden for blandt andet transport, logistik, forretningsudvikling og service. Bestyrelsen udgøres af:

  • Søren Jespersen, bestyrelsesformand. Tidligere bl.a. adm. direktør for Molslinjen og koncerndirektør i DFDS. Søren Jespersen er i dag bestyrelsesformand for DanPilot – Lodseriet Danmark, bestyrelsesformand Cruise Copenhagen samt bestyrelsesmedlem i Copenhagen Malmø Port.

  • Kurt Larsen, bestyrelsesmedlem. Frem til 2019 formand for DSV og en af hovedkræfterne i transportgigantens opbygning, bl.a. som Group CEO. Han er i dag bestyrelsesmedlem for Wrist Ship Supply Holding og formand for Polaris III Invest Fonden.

  • Jan Johan Kühl, bestyrelsesmedlem. Managing partner i Polaris, der siden sin etablering i 1998 har rejst fem fonde med mere end 12,5 mia. kr. i kapitaltilsagn. Polaris ejer 16 virksomheder med en samlet omsætning på godt 6 mia. kr. og med mere end 5.000 ansatte.

  • Johan Pernvi, bestyrelsesmedlem. Partner i Polaris med solid erfaring i udvikling af porteføljevirksomheder i såvel Danmark og Sverige som internationalt.

  • Lars Larsen, bestyrelsesmedlem. Var indtil fusion og etablering af VIKINGBUS stifter af og adm. direktør i Larsenbus, der drev busselskaber under 11 forskellige brands. Medlem af den daglige topledelse i VIKINGBUS med ansvar for busaktiviteter i Østdanmark.

”VIKINGBUS har et stort potentiale, som vi glæder os til at udvikle og realisere i samarbejde med en erfaren og dedikeret topledelse. Kombinationen af en daglig ledelse med solid operationel erfaring og Polaris, der er en finansiel og strategisk stærk partner, gør, at vi har stor tillid til – og forventning om – at VIKINGBUS vil blive en endnu mere betydende aktør i både Danmark og internationalt,” siger Søren Jespersen, bestyrelsesformand i VIKINGBUS.

De fire oprindelige ejerledere er fortsat dybt engageret i VIKINGBUS og udgør virksomhedens daglige ledelse:

  • Mogens Pedersen, tidl. direktør for Egon’s A/S, bliver adm. direktør for VIKINGBUS.
  • Lars Larsen, tidl. direktør for Larsenbus ApS, bliver ansvarlig for busaktiviteter i Østdanmark.
  • Peter Papuga, tidl. direktør for Papuga Bus A/S, bliver ansvarlig for busaktiviteter i Vestdanmark.
  • Carsten Papuga, tidl. direktør for Papuga A/S, bliver ansvarlig for indkøb og udbud samt ISOcertificering.

Polaris ejer 60% af den fusionerede virksomhed, mens de fire ejerledere tilsammen ejer 40%.

Yderligere oplysninger:

Mogens Pedersen, adm. direktør Telefon: 40 53 17 47
Søren Jespersen, bestyrelsesformand Telefon: 51 25 51 40
Anders Lehmann, ass. partner, Point Communications Telefon: 51 39 01 65