Gå til hoved-indhold

VIKINGBUS kører forrest mod den grønne omstilling og investerer millioner i eldrevne busser

VIKINGBUS satser stort på bæredygtighed og investerer derfor millioner i fremtidens flåde, nemlig elbusser. Danmarks største busselskab har som de første i Danmark investeret i eldrevne turistbusser, som lydløst skal suse rundt på de danske veje. De i alt otte elbusser er kun starten for VIKINGBUS, som allerede har planlagt flere investeringer i bæredygtige transportløsninger.


Bæredygtig, komfortabel og effektiv transport er det, som VIKINGBUS er skabt til levere. VIKINGBUS er Danmarks største private busselskab, ogg virksomheden har en klar målsætning om at være frontløbere på den grønne omstilling.


VIKINGBUS investerede i marts 2022, som de første i Danmark, i fire eldrevne turistbusser, som skulle teste markedet og funktionaliteten af de eldrevne busser. De fire elbusser blev hurtigt en stor succes, og det bekræftede ledelsen i VIKINGBUS i, at de er på rette spor.


”Vi fik hurtigt meget positivt feedback fra både vores chauffører og kunderne, som har efterspurgt eldrevne turistbusser i Danmark. Busserne fungerer upåklageligt, og vi gik derfor straks gik i gang med næste skridt mod en endnu grønnere vognpark,” siger Lars Larsen, COO i VIKINGBUS.


VIKINGBUS investerede umiddelbart efterfølgende i yderligere fire elbusser, som er klar til brug i december 2022. Investeringen i de otte busser beløber sig til omkring 30 millioner kroner, men det er på ingen måde en kæp i hjulet for busselskabet.


”Markedet for el-køretøjer er i rivende udvikling, og vores ambition er at lede udviklingen omkring bæredygtighed og den grønne omstilling. Derfor tøver vi ikke med at investere i eldrevne busser, for det er helt tydeligt for os, at det er fremtiden. Busserne bidrager til et bedre miljø og en mindre CO2-udledning, og det er værd at investere i,” siger Lars Larsen, COO i VIKINGBUS.


VIKINGBUS’ grønne ambitioner stopper ikke ved de otte eldrevne turistbusser. På nuværende tidspunkt har VIKINGBUS 40 elbusser fordelt på rute, mini og turistbusser, og ved udgangen af 2023 skal 20 procent af busserne i den samlede vognpark være eldrevne.


De eldrevne busser giver store CO2 besparelser sammenlignet med dieselbusser. I gennemsnit reduceres CO2-udledningen med 80 procent ved brug af de eldrevne køretøjer, og så udleder de ingen luftforurenende partikler.


Fordelen ved at anvende elbusser bliver samtidig større i takt med udbygningen af vedvarende energikilder. VIKINGBUS oplader oftest busserne om natten på overskydende el, hvilket er en mere bæredygtig opladning.


Billedtekst: VIKINGBUS kører forrest mod den grønne omstilling og har på nuværende tidspunkt investeret i otte eldrevne turistbusser. Foto: Evan Hemmingsen


Om VIKINGBUS
VIKINGBUS er en dansk landsdækkende leverandør af mini-, rute og turistbuskørsel til kunder i Danmark og Europa inklusive rejsebureauer, private virksomheder, foreninger samt offentlige kunder, der serviceres inden for skolekørsel, handicap- og sygetransport samt rute- og bybuskørsel. VIKINGBUS har mere end 1.500 engagerede medarbejdere som driver vores forretning fra lokationer i hele Danmark. Polaris ejer 60 pct. af selskabet mens de oprindelige stiftere ejer 40 pct. af selskabet.


Læs mere på www.vikingbus.dk


For pressehenvendelser kontakt venligst, Cecilie Meibom på cm@ehrenbergsoerensen.com