Gå til hoved-indhold
VIKINGBUS udvider med opkøbet af stærkt lokalt busselskab
Anders Larsen (tv. og adm. direktør i VIKINGBUS, Mogens Pedersen (th.), har givet hånd på, at VIKINGBUS køber det sydfynske busselskab, Vester Skerninge Bilerne, med 130 busser og cirka 100 medarbejdere.

VIKINGBUS udvider med opkøbet af stærkt lokalt busselskab

Danmarks største private busoperatør VIKINGBUS køber busaktiviteterne fra Vester Skerninge Bilerne på Fyn. Stærk lokal forankring og visionen om at udvikle et stærkt landsdækkende busselskab med fokus på effektiv, bæredygtig og kundefokuseret person-transport er drivkraften bag VIKINGBUS´ opkøb af det sydfynske busselskab.

Strategiske opkøb og succesfuld integration er en velkendt del af VIKINGBUS´ langsigtede strategi, og selskabet tager nu endnu et skridt på rejsen for at styrke Danmarks første reelt landsdækkende busselskab, der går forrest inden for service, kvalitet og bæredygtig drift.

Solid lokal forankring, bedre geografisk dækning og styrket tilbud til kunderne er blandt grundene til, at Vester Skerninge Bilerne nu bliver en del af Danmarks største private busselskab VIKINGBUS. Med virkning fra 1. august 2021 overtager VIKINGBUS det sydfynske busselskab Vester Skerninge Bilerne, der blandt andet har et solidt fundament og stærkt forretningsben inden for drift af minibusser.

Opkøbet understøtter og udbygger de nuværende aktiviteter i VIKINGBUS inden for mini-, rute- og turistbuskørsel markant. Med tilgang af yderligere 130 busser samt godt 100 medarbejdere fra Vester Skerninge Bilerne kommer VIKINGBUS fremover til at råde over en samlet vognpark på næsten 600 busser samt cirka 900 medarbejdere.

”Vi har et langsigtet mål om at udbygge VIKINGBUS´s position som et landsdækkende busselskab med stærk lokal forankring. I den forbindelse er dette opkøb et fantastisk match, da Vester Skerninge Bilerne både geografisk og forretningsmæssigt passer godt ind i VIKINGBUS. Med opkøbet kan vi tilbyde kunderne endnu mere effektive og individuelle løsninger, og vi ser meget frem til at byde Vester Skerninge Bilernes dygtige medarbejdere og ledelse velkommen hos VIKINGBUS,” udtaler Mogens Pedersen, adm. direktør i VIKINGBUS.

Veldrevet gennem generationer

Vester Skerninge Bilerne har siden 1974 tilbudt personbefordring til private og offentlige kunder med udgangspunkt fra Vester Skerninge på Sydfyn, og er ved overtagelsen både veldrevet og vel-konsolideret. Selskabet er grundlagt af Ejner og Karin Larsen, og er i de senere år blevet ledet af sønnen, Anders Larsen.

”Vi bliver nu en del af noget større, og jeg er overbevist om, at vi gennem VIKINGBUS får de bedste rammer og muligheder for at fortsætte den positive udvikling, som vi har realiseret sammen med dygtige kolleger i flere generationer,” siger 41-årige Anders Larsen, der i forbindelse med overtagelsen indtræder i ejerkredsen af VIKINGBUS og samtidig får ansvar for bl.a. selskabets aktiviteter inden for minibus-kørsel.

Medarbejdere fortsætter, men busser skifter udseende

Alle medarbejdere i Vester Skerninge Bilerne fortsætter i VIKINGBUS regi. Busserne i det sydfynske selskab vil i den kommende tid skifte udseende, når busserne fremover iklædes VIKINGBUS´s

karakteristiske blå, hvide og røde farver. Med overtagelsen af Vester Skerninge Bilerne udvider VIKINGBUS sin geografiske dækning, som udover fastholdelsen af et lokalt kontor i Vester Skerninge i forvejen er repræsenteret med afdelinger i København, Køge, Lynge, Slagelse, Kalundborg, Vordingborg, Vejle, Fredericia, Kolding, Brørup, Esbjerg, Skjern og Aarhus.

Yderligere oplysninger:

Mogens Pedersen, adm. direktør Telefon: 40 53 17 47