Gå til hoved-indhold

Primus motor, det er ret sigende for os

Sikkerhed ombord

Der er hofteseler i alle VIKINGBUS' busser, både i minibusserne og turistbusserne. Under kørslen er det vigtigt for ens egen og andres sikkerhed, at man sidder fastspændt på sit sæde. 

Det er lovpligtigt at være fastspændt i sele under kørslen, og det er passagerens eget ansvar at dette overholdes. 

Alle busserne er udstyret med det lovpligtige sikkerhedsudstyr, som er påkrævet fra Færdselsstyrelsen.

*Læs mere om mærkning af sikkerhedsudstyr på Færdselsstyrelsen her. 
Alle VIKINGBUS’ busser overvåges af et Web-track system. Det betyder, at vi hele tiden kan orientere os og rådgive vores chauffører til en mere sikker rute i forhold til uvejr, ulykker på vejen og lign.

På langdistancekørsler har vi altid snekæder med ombord, så de kan monteres på dækkerne, hvis det vurderes at være nødvendigt på grund af sneklædte/glatte veje. 

 

Køre- og hviletidsbestemmelser

Hos VIKINGBUS har alle både ledelse, administration og chauffører 100% fokus på, køre- og hviletidsbestemmelserne overholdes. Vi afpasser alle vores kørsler og vagtplaner efter bestemmelserne.

På VIKINGBUS’ kørsler til udlandet benytter vi ofte minimum to chauffører. På mange afgange bruges der opsamlingschauffører, som samler gæsterne op, og kører indtil det punkt, hvor de to tur-chauffører påstiger. 

Ombord på busserne er sikkerheden vigtig. Alle VIKINGBUS' busser har godkendte seler samt alt lovpligtigt sikkerhedsudstyr. Bussernes sikkerhedsudstyr checkes løbende, og køre- og hviletidsbestemmelserne overholdes.

Alle turistbusser hos VIKINGBUS er TEMPO100 godkendte. Det betyder, at de maks. må køre med 100 km/t på danske, tyske og franske motorveje. Alle busserne er endvidere plomberet, så de ikke kan køre mere end 100 km/t. 

Alle busser kører med vinterdæk fra 1. november til 31. marts.